Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Wednesday, 23 January 2013

WintergroenWintergroene, fruitdragende planten? Ze zijn erg zeldzaam. Sommige bramen behouden hun blad (onder andere 'Thornless Evergreen', alhoewel deze laatste niet de lekkerste bramenvariƫteit is), langer is het lijstje toch niet?

Toch wel. Blauwbes 'Sunshine Blue' blijft wintergroen, en is zelfs nu nog een mooie struikje. Er wordt wel eens geopperd dat de plant niet volledig winterhard is, maar hij overleefde de winter van 2011-2012 in mijn tuin (ik had wel geen fruit op de struik deze zomer, wegens invriezen van de toppen).

Bovendien is het een uitzonderlijk lekkere blauwbes (de lekkerste in mijn collectie).

Op de achtergrond zie je een andere blauwbessenstruik, volledig kaal. Die plant heeft dan wel voor spektakel gezorgd in de herfst, maar een wintergroene struik geeft de fruittuin toch direct wat meer punch.

Het is een vrij recent aangeplante struik (lente 2010), uit een P9 potje. De plant is de voorbije twee jaren behoorlijk gegroeid, en zal de komende  2 tot 3 jaar nog een pak stuk forser worden, maar de plant zou, in vergelijking met andere blauwbessen, wel een pak kleiner blijven.

In ieder geval een aanrader voor de tuin. Er bestaan trouwens nog andere blauwbesvariƫteiten die min of meer wintergroen zijn (maar 't zijn uitzonderingen in een lange lijst van bladverliezende cultivars)

1 comment:

  1. Die blauwbes 'Sunshine Blue' zet je echt in het zonnetje. Ik heb hem op mijn wensenlijst gezet.

    ReplyDelete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht