Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Saturday, 19 January 2013

Vloerverwarming


En? Het vandaag in de tuin gewerkt? Wandeling gemaakt?Neen dus. Vloerisolatie en vloerverwarmingsleidingen gelegd als een volleerde puzzelaar. Eigenlijk is zo'n kamer wel mooi met al die buizen. De vloerplaten die we gebruikt hebben zijn van UF (resolschuim), omdat dat de laagste lambda-waarde heeft van de commercieel beschikbare isolatiematerialen. Het verwerken was een ware marteling (heel mijn benen zien rood van de uitslag).

Nu nog wachten op de chappe (kan pas als het niet meer vriest) en het vloeren de week erna. Dan is de verbouwing zo goed als klaar.Ondertussen kan ik niet meer in huis werken, en ben ik dus verplicht om weerom in de tuin te werken :-). Enfin, morgen nog wel even de berging afwerken, want buiten werken gaat nu toch niet.
Laten we wel hopen dat de winterkoude tegen volgend week-end weg is, anders zal het moeilijk zijn om in de tuin te werken.


12 comments:

 1. Hard gewerkt! Ik zou ook graag beneden vloerverwarming leggen. Lijkt me zalig om dan op blote voeten in huis te kunnen rondlopen. Nu op onze koude stenen vloer lukt dat niet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Is inderdaad een luxe (we hebben dat nu al in de keuken en het (tijdelijke) salon, later mijn bureau.

   Delete
 2. Replies
  1. Belofte maakt schuld zeggen ze dan hehehe.

   Delete
 3. Wat lijkt me dat heerlijk, een verwarmde vloer...
  Goed hoor, dat je dat allemaal zelf kan doen.
  De ruimte hierboven: het lijkt net kunst in een chique galerie.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Is nu ook niet echt moeilijk, zem. Ik heb wel een stel helpende handen nodig, maar 't is eigenlijk een makkie

   Delete
 4. Oooh, dat je niet in de sneeuw hebt kunnen spelen, zal je snel vergeten zijn wanneer je binnenkort een lekker warme vloer onder je voeten voelt! Stevig gewerkt zou ik zeggen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik had eigenlijk ook met de kinderen een sneeuwballengevecht kunnen houden op 't zelfde moment. Probeer ik verderop in de week alsnog goed te maken (alhoewel zij vehoorlijk trainen op school )

   Delete
  2. Ja, wij hebben werken van dezelfde aard gedaan toen de 'laatste herfstzon' scheen. Dat deed pijn, weten dat je dat moet missen en niet met de kinderen buiten kan spelen. Maar het is allang vergeten en 'vergeven' (lees: 'speelschade ingehaald') :-) Veel inhaalplezier! Ik hoop dat de sneeuwballen niet te hard gaan zijn... :-)

   Delete
 5. Ik wou dat wij ook al in die fase zaten. Wel goed om te weten dat jij ervaringsdeskundige bent :o)

  ReplyDelete
 6. mooie hoek met die twee aansluitende ramen ook. Voor de rest: ik krijg alweer jeuk als ik aan al die rollen glas- en rotswol denk die ik hier in onze verbouwing weggestopt heb. Blijkbaar zijn veel van die isolatiematerialen in hetzelfde bedje ziek.

  ReplyDelete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht