Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Sunday, 16 December 2012

Hoogstamfruitteelt

Sinds vandaag ben ik toegetreden tot de 'Orde der Hoogstamfruitkwekers'. Er stonder hier al wel een een notelaar en ik heb ook twee kastanjebomen geplant twee jaar geleden, maar die hebben geen uitbundige fruitbloesems zoals appels, peren, pruimen en kersen.


Maar vandaag is mijn hoogstam-appelaar (Reinette Dubois) geplant. Hij moet op termijn meehelpen de garage (die als tuinhuis wordt gebruikt) te verbergen. En veel lekkere appels geven natuurlijk. En ook meehelpen alle andere appelaars uit de tuin bevruchten, want hij zou uitmuntend stuifmeel hebben. En verder ook een mooie boom worden, niet alleen tijdens de bloesemperiode maar ook de rest van 't jaar. Daarom ga ik de takken van de boom een beetje uitbuigen. Ik ben dus wel een beetje veeleisend. Maar ik weet dat deze boom  volop in de Haspengouwse leem verankerd is. En dus erg gezonde appels gaat produceren.

En dat allemaal voor 21 EUR, best wel goedkoop, want in Frankrijk, Engeland of Duitsland heb je voor dat geld een laagstam boompje, een hoogstam kost er 50 - 75 EUR.  Een merkwaardig verschil. Mij hoor je niet klagen.

4 comments:

 1. Replies
  1. 't Is te koud om op het terras te zitten met een pastis. Bovendien is het terras nog niet af.

   Delete
 2. Ga je niet eerst snoeien? en natuurlijk welkom bij de club hé!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Appelbomen snoei ik pas in februari of maart. Nu is er teveel kans op kanker.

   Delete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht