Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Saturday 10 November 2012

Eindelijk

De bouwwerken lagen  hier al enkele weken of zelfs maanden stil, meer bepaald sinds het bouwverlof. De belangrijkste reden voor deze vertraging : de ramen.

Er ligt nog wat rommel achter, maar 't begint toch al wat meer op een huis te lijken


We hadden grote glaspartijen gevraagd gespecifieerd bij onze architect, met als gevolg dat de ramen erg groot en vooral hoog zijn. Zo levert geen enkele leverancier garantie op schuiframen van hoger dan 3 meter, en op ons plan stonden schuiframen van 3,45m. De glaspartij aan de voorzijde was ook te groot om in één deel uit te voeren. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad vooraleer we een offerte konden ondertekenen.

Het stuk tuin voor deze venster (2-3 a) wordt één grote omhaagde en strakke vlindertuin, vol bloemende planten,. In de achtertuin komt er als contrast een bloemenweide 


Nog eens twee maanden later, is alles geïnstalleerd. Ik vind dat het er goed uitziet. Vooral de hoekvenster met koudlas (dus geen profiel in de hoek) ziet er erg strak uit. Als alles volgens plan verloopt, beginnen de werken met de binnenafwerking volgende week.


Het wordt dringend want ik wil absoluut begin december de grondwerken laten uitvoeren om alle verharding weg te nemen. Maar dan moet alle bouwafval wel weg zijn. Ondertussen wacht het leeuwedeel van de tuinwerken op de uitvoering van deze grondwerken .

3 comments:

  1. Ziet er heel mooi uit die grote glaspartijen!

    ReplyDelete
  2. prachtig. Met zoveel glas ga je je tussen de natuur wanen en geen enkel spektakel buiten missen.

    ReplyDelete
  3. Het zal een schitterende kamer worden met het uitzicht op het groen buiten, en vooral ramen tot aan de vloer geven de suggestie dat je deel uitmaakt van de tuin.

    ReplyDelete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht