Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Monday 28 May 2012

Vakantiegevoelen

Na dit lange en warme week-end voelt het vanavond net alsof dit de laatste dag van een lange zomervakantie is. Nog enkele uurtjes met weemoed genieten van de laatste zonnestralen in de tuin voor het slapengaan en werken.

Vanmorgen onkruid gewied tussen de kiezels in de voortuin, het werd echt te erg. Na een heroische strijd met grassen, paardebloemen, distels en kruisjeskruid - in volle zon - werd het pleit na drie uur in mijn voordeel beslecht. De ontwortelde planten werden achtergelaten in de middagzon; die het geamputeerde groen in een mum van tijd veranderde in stro. Daarom is wieden bij dit weer een plezier, door de warme zon wordt schoffelen enorm efficiënt. Ik hoop trouwens over drie maanden eindelijk vaarwel te kunnen zeggen aan die lelijke en onpraktische kiezels.

Daarna gepauzeerd onder de notelaar. Bij veel mensen is de tuin bij het intrekken van de woning niet meer dan een wei. Onze huidige woning werd in 1936 gebouwd, en dus was er ook al een tuin. Weinig echt bruikbare elementen, maar één van de twee oude bomen in de tuin, een prachtige notelaar, was een echte troef.


Zonder deze boom zou het ontwerp van de tuin er waarschijnlijk helemaal anders uitgezien hebben. Ik heb nog enkele hoogstambomen aangeplant (2 kastanjes en een notelaar) en er zal deze winter nog één hoogstam volgen (Appel 'Reinette Dubois'), maar de notenboom zal altijd de landmark in mijn tuin blijven.

Zonder deze notenboom was het vanmiddag waarschijnlijk te warm in de tuin te zitten... Dank u notenboom!

Vandaag ook nog een eerste zomersnoei toegepast op de laagstuimfruitbomen. Op 35 aangeplante boompjes is er ééntje die het laat afweten, maar dat was een DOA. Door hun goede groei krijgen de fruithagen nu ook vorm. Zij zullen in de toekomst mee het beeld van de tuin bepalen.
Appelhaag


Pruimenhaag



En nu morgen gaan werken. Positief : terwijl wij gaan werken komt de aannemer onze uitbreiding verder bouwen. Einde deze week zou dat moeten klaar zijn. 

2 comments:

  1. Prachtig, die grote notelaar! Die kastanjes, zijn dat tamme kastanjes?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alles volgens het thema 'eetbare tuin' hier. Als ik het niet kan opeten, moet het maar ergens anders groeien ;-). Ik heb een Castanea sativa 'De Lyon' geplant en Castanea sativa 'Marigoule' voor de bevruchting ervan geplant. 'De Lyon'is een erg populair ras dat slechts één (grote) vrucht per bolster aanmaakt en zeer rijk zou dragen... Afwachten

      Delete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht