Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Wednesday, 2 May 2012

Slakken bestrijden

Slakken hebben hier de voorbije weken een aantal planten lelijk toegetakeld. Met een grote verzameling hosta vecht ik al jaren tegen slakken. Mijn kleine stadstuin was zo goed als slakkenvrij zonder gebruik van chemical├»en. Maar met een oppervlak van 2000m² is alles een stuk omslachtiger.

Door 's nachts enkele keren door de tuin te lopen met een zaklamp, zoek en vernietig ik de slakken . Ik gebruik daarvoor een schaar en knip de slak middendoor. Lijkt wreed, maar gooi eens een slak in glas bier, dan zie je hoe dat beest minstens een kwartier ligt te spartelen in het bier terwijl haar slijmhuid langzaamaan oplost. Dan vermoed ik dat de onvoorwaardelijke splitsing een minder gruwelijke dood is als het biologisch alternatief.
Ik doe een uurtje later nog een nieuwe ronde, meestal vind ik dan nog een hele reeks slakken in de buurt van de slakkenlijken.

Zo hield ik mijn kleine stadstuintje bijna slakkenvrij. Sinds vorige week voer ik nu ook hier enkele nachtelijke klopjachten uit en een deel van de tuin lijkt zo goed als slakvrij, maar ik zal nog wel enkele weken zoet zijn om ook de rest van de tuin min of meer onder controle te krijgen.
Ik heb voor alle zekerheid mijn naaste buren ingelicht van mijn nachtelijke activiteiten. Ik zou niet graag een nachtelijk bezoek van de politie hebben.

3 comments:

 1. hier zijn ze vooral verlekkerd op de Echinacea's en de Ligularia's. Mijn slakkenvangst is ook gepland.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Echinacea worden hier ook serieus belaagd. Maar ook die zone is sinds vandaag slakkenvrij verklaard. 't Zijn nog jonge plantjes dus die kunnen niet zoveel hebben ...

   Delete
 2. Hier totaal geen last van slakken! Ik snap het dus helemaal niet al die mensen die er over klagen!

  ReplyDelete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht