Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Saturday, 26 January 2013

Gefladder

Eergisterenavond, zo rond 17h30. Ik zat aan mijn bureau, een teleconferentie te volgen. Ik zag een pop-up verschijnen met de melding van een nieuw berichtje, van mijn vrouw.


'Ga jij een vogeldierentuin starten of zo? Hier is iemand twee zware pakken komen afzetten van Vivara."Ondertussen zitten er hier hele wat kepen (zoals al eerder gezegd, ik heb geen echte groot telebereik dus 't is behelpen)

Net zoals Muggenbeet heb ik vorige week nog wat vogelvoeder bijbesteld. In totaal nog 30 kg zaad, 30 vetbollen en 12 pindakaasblokken. Want zolang er hier sneeuw ligt, wordt het volop met zaad gestrooid (niet met zout), en het aantal vogels blijft verder toenemen.

Met zo'n bende spreeuwen op bezoek vliegt het eten er wel door


Grappig om steeds weer hetzelfde tafereel te zien : eerst blijven alle vinken in de notelaar zitten. Dan gaan ze met zijn alleen naar beneden, om dan allemaal opnieuw een minuutje later in paniek weg te vliegen naar de bomen...


Ik tel niet minder dan 45 vogels


Een beetje later zijn ze weer daar


om opnieuw met zijn allen te vluchten


Dan zijn de mezen een pak minder schuw


wat weer niet gezegd worden van de specht (die pindakaasblok is vanmorgen opgehangen)


Ik ben wel benieuwd hoe 'trouw' de vogels gaan blijven eens de sneeuw weg is...

10 comments:

 1. ' t Was mij ook al opgevallen dat mezen minder vlug bang zijn in vergelijking met andere vogeltjes.
  Kepen heb ik hier nog niet gezien.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kool-en pimpelmezen zijn erg stoutmoedig. Staartmeesjes zijn weg van zodra ze onraad ruiken

   Delete
 2. De kepen zijn hier opvallend bang van de mensen. Het minste dat ze zien of horen vluchten ze weg. Blijkbaar echte wilde vogeltjes. Ik vind wel dat ze als dank voor het vele eten dat ze krijgen wel eens mogen blijven zitten zodat ik in alle rust en van dichtbij wat foto's kan maken. Maar 't zijn ondankbare schepsels ;)
  Mooie foto van de wegvliegende vogels.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Die kepen vliegen dan als eerste weg, en alle rest volgt ze daarna. Stelletje zenuwlijders zijn het

   Delete
 3. Heel bekend, dat af en aan van verschillende soorten vogels. Maar dat is wel veeeeeeeeeeeeeeel vogeleten dat je hebt besteld :-) En ik dacht al dat ìk me arm betaald had voor die beestjes dit jaar :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ludo heeft meer besteld :-). Met deze bestelling kom ik niet alleen deze winter door, maar houd ik waarschijnlijk voldoende over voor de herfst volgend jaar

   Delete
 4. Wil je astublieeeft wat van die kepen naar hier sturen?

  Knap beeld van die wegvliegende vogels - mooie kleurtjes hebbben die toch!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik spreek geen keeps, dus wordt moeilijk.

   Mijn moeder was hier donderdag, en zei dat er veel mussen in de tuin zaten (doelend op de vinken, kepen en groenlingen)... terwijl die beestjes toch echt wel mooi gekleurd zijn (een mus eigenlijk ook)

   Delete
 5. Ik heb precies zo'n vogelsilo'tje als jij op de tweede foto van beneden af. Eten ze bij jou ook zo slordig en gooien ze de helft van het zaad eruit of ligt dat aan mijn nonchalante vogeltjes. Het is wel fijn voor de duiven en de merels, want die grazen de bodem af.
  Jaloers op die keepjes...

  ReplyDelete
  Replies
  1. De mezen zijn ook hier een stelletje smeerlapjes, je ziet het trouwens op de foto van de silo: rechts vliegt er één en ander naar beneden wegens niet goedgekeurd door mijnheer mees.

   Delete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht