Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Saturday, 5 January 2013

Druiven snoeien (wintersnoei)

Deze snoeihandleiding is verhuisd naar hier

3 comments:

 1. Je herinnert me door deze en de vorige post eraan dat ik mijn druif moet snoeien. Morgen dus, want er komt aan het eind van de week vorst aan.
  Je uitgebreide en duidelijke uiteenzetting ga ik nog een keer nauwgezet doornemen alvorens het snoeimes ter hand te nemen.

  ReplyDelete
 2. En heb je tips om een druivelaar te "verplanten"? Ik heb TOTAAL geen groene vingers, maar de druivelaar moet "verzet" worden hier...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat moet dan ook zeker nu (in januari) uitgevoerd worden.
   Ik weet niet hoe oud die druivelaar is, maar een grote en oude druivelaar heeft een stevig wortelstelsel.
   Ik ga ervan uit dat het een oude druivelaar is. Ik zou 30-40 cm van de stok beginnen graven, en de wortels een beetje ondergraven (zeker 50 cm diep graven). De stok met wortel verplanten en boven de grond meedogenloos inkorten (al het eenjarig hout op twee-drie knoppen terugsnoeien). Eenjarig hout is nog glad, ouder hout heeft ruwere takken.

   Dus zoals op deze foto, maar dan álle takken zo terugsnijden [url]http://supermasj.zenfolio.com/img/s8/v84/p1365280864-5.jpg[/url]. Je ziet op de gladde tak verdikkingen, dat zijn de 'ogen' (je ziet het het best op de tak die naar boven groeit).

   Onmiddellijk planten op nieuwe standplaats en water geven.

   Dit jaar alle druiven weghalen.

   Delete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht