Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Sunday, 9 December 2012

OntkiezelenNet geen twee jaar geleden (20 december 2010) werden we eigenaar van het huis met maanlandschap. Niet minder dan 8 a verharding, grotendeels kiezel die wel 30 cm dik was aangebracht. Tijdens de verbouwingen was deze grote parking af en toe uitermate handig, maar toch vloek ik al twee jaar lang op al die kiezel. Zonder gif (ah ja) is het erg arbeidsintensief werk om alles onkruidvrij te houden (mijn welgemeende excuses aan de buren voor het weelderig groeiende onkruid).Maar nu de verbouwingswerken zo goed als achter de rug zijn, kan de grondwerker maandag starten  met  het ontkiezelen van ons terrein. Niet minder dan 200 m³ kiezel zal afgevoerd worden en vervangen worden  goede zwarte teelaarde. Vandaag starten we in ieder geval al met het afvoeren van het bouwafval.

Dit week-end werden de nodige voorzorgen genomen om de grondwerker vrij spel te geven. De rommel en het bouwafval werden dus keurig weggewerkt. De foto hieronder is 'voor' deze opruimwerken.


De grondwerker gaat meteen ook twee regenwaterputten plaatsen van 7500 l, zodat er hier altijd hemelwater ter beschikking zou moeten zijn. Zo zal ik zonder gewetensbezwaren de planten water kunnen geven in de zomer (de installatie zal uiteraard ook in huis gebruikt worden voor wasmachine en toiletten).4 comments:

 1. slim dat je voldoende inhoud van regenputten voorziet. In onze bouwtijd was het standaard een tonnetje van 3000 liter. Natuurlijk veel te weinig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Met 200m² dakoppervlak heb ik gemiddeld 10 000 liter hemelwater per maand. Dagelijks huishoudelijk verbruik dat kan overgeschakeld worden op hemelwater is ongeveer 250 liter per dag zijn. Er is dan in theorie nog 2500-5000 l per maand om water te geven aan de planten, (veel meer) dan voldoende dus.

   Delete
 2. 200 m3 kiezel af laten voeren... tsjonge.
  Wat een immens werk allemaal, maar het gaat opschieten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat werk doe ik niet heh, dat is een graafmachine met bestuurder die dat doet. Daarna komt er heel veel werk voor mij vrees ik

   Delete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht