Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Sunday, 23 December 2012

Charmeoffensief


Deelnemen is misschien belangrijker dan winnen, maar er is een spreekwoord dat zegt "Het doel heiligt de middelen". Bij de jaarlijkse vogeltelling dit jaar moeten en zullen wij de tegenstrevers verpletteren ende verpulveren. Wij willen het meeste vogels hebben, alsof het een echte wedstrijd betreft.

Foto zonder vogelkens. Ik was namelijk aan 't verbouwen, geen tijd om te wachten op de meesjes

Sinds een maand hangen hier al enkele voedselsilo's uit. Maar sinds gisteren, met het oog op de nakende vogeltelling,  werd het volledig arsenaal van voedingssystemen bovengehaald. Toen ik vorig jaar een bestelbon bij Vivara invulde, had ik in mijn enthousiasme eigenlijk  wat veel van die dingen aangeschaft, en nooit meer dan de helft opgehangen. Nu zijn ze wel allemaal uit de kast gehaald.
Er hangen nu 2 zaadsilo's, 2 pindanoten silo's, 2 vetbolhouders en een voederblok in de tuin. Vandaag werd nog eens 12 kg strooizaad aangekocht, om ook de vinken te lokken.

Zelfde commentaar als hier boven

De (niet-meer-zo)mini-Masjkes vinden het geweldig. Maar ik moet hen morgen toch maar eens duidelijk maken dat het toch geen ├ęchte wedstrijd is. En dat het dubbel tellen van een vogel dus ook niet direct een probleem is (de jongste stelde voor ze allemaal neer te schieten, zo kon je zeker niet verkeerd tellen)...

5 comments:

 1. Neerschieten....dat komt van al die computerspelletjes. Voor straf een half uur minder PC-tijd ;-)
  Maar ik heb net zulke silootjes als jij, die vogeltjes eten ze steeds sneller leeg en ik ben steeds drukker met de catering.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Er zitten nu aardig wat vogels in de tuin, ik tevreden, zij ook blijkbaar...

   Delete
 2. Ook hier is het full force bevoorraden geblazen.
  (O ja, je foto's komen niet door. Ik zie witte vlakken met linksboven een rood kruisje. Hopelijk een tijdelijk verschijnsel.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik hoop het ook, heb hier nu geen problemen om de foto's te zien.

   Delete
  2. Het bleek effectief een tijdelijk verschijnsel: alle foto's worden thans weer netjes weergegeven.

   Delete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht