Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Tuesday, 23 October 2012

Fruitspurt

Toch nog eens over fruit spreken op deze blog...Dit week-end de laatste noten bij mekaar gescharreld. Het is een erg bedroevend notenjaar : een handvol hazelnoten, geen enkele kastanje en slechts 30 liter noten.

Zoals al eerder aangegeven doen de herfstframbozen het wél zeer goed. Maar met koning winter voor de deur maakt deze framboos zich toch schuldig aan overdreven enthousiasme en optimisme... Dit soort takken geeft bij een novembermaand-zonder-vorst frambozen tot in december, maar dit jaar gaat het dus niet lukkenWat wel nog kan lukken, is dat deze aardbei aan 'Evie2' nog afrijpt. Het zal net niet of net wel zijn.Alle andere aardbeibakken staan klaar voor de winter... in totaal ongeveer 240 planten, keurig per 4 tot 6 in bakken geplant. Iets zegt me dat we volgend jaar geen aardbeien gaan tekort komen in de Fruitberg9 comments:

 1. De kastanjes doen het hier nochtans super!

  ReplyDelete
  Replies
  1. 't Zijn nog erg jonge bomen hier, maar vorig jaar had ik wel wat kastanjes

   Delete
 2. Zoooooooooooooooveeeeeeeeeeeeeeeeeel aardbeien! En ik heb er ook nog enkele in bloei, maar dat wordt tevergeefs hopen, vrees ik. Nu ja, alles heeft recht op een beetje winterrust hé!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik heb hier vorige week tientallen bloemstengels weggeknipt van mijn aardbeiplanten. Vooral de doordragende aardbeien (Evie2 en Ostara) zaten nog afgeladen vol met bloemen en onrijpe vruchten.
   Ik heb nog geen echte ervaring met het kweken van aardbeien, maar ik zou ergens tussen de 50 en 75 kg aardbeien moeten plukken volgend jaar. Ik besef dat dat vrij veel is. Door de verschillende rassen zou ik wel vanaf juni tot september aardbeien moeten hebben. Mijn 16 jarige zoon is zo gek van aardbeien dat die me erg actief helpt (en volgend jaar waarschijnlijk nog actiever tijdens de oogst)

   Delete
 3. Bij mij doet het clubje frambozenstruiken al éven overdreven. Precies als hierboven. Elke paar dagen kunnen we toch nog een handje plukken: blijft leuk. Maar ja, als die nachtvorst gaat komen....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ondertussen twee nachten flinke vorst gehad. Gisteren enkele verse bevroren frambozen gegeten (zo geplukt van de struik)

   Delete
 4. Wij hadden ook een magere notenoogst. Jammer, hopelijk volgend jaar beter. En wat een hoeveelheid aardbeiplanten. Kan niet wachten om er ook aan te beginnen maar eerst onze grond terug gezonder en vruchtbaarder krijgen.

  ReplyDelete
 5. Tiens, m'n directeur, die ook ergens in jouw regio woont, had nochtans een paar zakken vol lekkere noten en kastanjes mee de afgelopen weken...

  Maar in't begin kan dat natuurlijk wel wat variëren.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik woon hier boven op een heuvel, is ben dus wel iets meer gevoelig aan koude (wind) vrees ik. De kastanjebomen zijn nog erg jong, en ik heb hier een kastanjebos achter de hoek dus...

   Delete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht