Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Sunday, 16 September 2012

Gehakkelde Aurelia (Polygonia c-album)Ik geef toe, lang niet de beste foto's, maar ik ben gewoon tevreden eindelijk ook deze in mijn tuin te kunnen vastleggen. Op één waarneming in de lente was dit zowat de laatste 'courante' vlinder in Vlaanderen die ik nog niet had waargenomen in de fruitberg. Bovendien zit hij ook nog op de Echinacea. Het valt me op dat ik alleen op Echinacea var magnus insecten zitten, niet op de cultivars.


6 comments:

 1. O, maar op de cultivars zitten ze echt ook wel. Bewijzen daarvan mocht ik reeds meermaals aanschouwen in eigen tuin.
  Geen echte vlinderzomer dit jaar, vind ik. Al kon ik er de laatste twee weken gelukkig toch wat meer observeren dan voordien.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hier vliegen nu flinke aantallen koolwitjes rond. De Atalanta en dagpauwogen zijn inderdaad veel minder talrijk aanwezig dan vorig jaar. De meeste andere vlinders (Koniginnepage, Distelvlinder, Zandoogje, Landkaartje, Bont zandoogje,...heb ik slechts enkele keren 'gespot')

   Delete
 2. Die vliegen hier gelukkig ook rond, altijd leuk!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uiteindelijk is iedere vlinder leuk, alhoewel deze een hele mooie is. Alleen heeft onze poes het er niet op begrepen (en jaagt ze ze allemaal op).

   Delete
 3. Hele mooie macro's van deze prachtige vlinder. Gisteren nog zag ik hem hier op de hemelsleutel, samen met de distelvlinder. En dat was de eerste distelvlinder dit jaar hier.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Op mijn hemelsleutel zie ik weinig vlinders. Blijkbaar zijn er andere planten die ze meer aantrekken...

   Delete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht