Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Friday, 31 August 2012

Haantje de luidste

Silvio op zijn 'kraaipaal'


Silvio, onze goudbrakel haan, is niet direct een verfijnde gentleman. Bij het ochtendgloren verlaat hij, zoals dat volgens de etiquette hoort, wel als eerste het nachthok om te kijken of de  kust kippenren veilig is.
Daarna mogen de hennen één na één naar buiten, waarbij hij ze allen vakkundig bestijgt, willen of niet. Silvio blijft ook de rest van de dag de hennen betreden alsof zijn leven ervan afhangt. Daarom ben ik ook blij dat 4 van de vijf kuikentjes hennen zijn. Daardoor kan ik de toom van Silvio wat uitbreiden, zodat de hennen wat meer respijt krijgen.

Silvyo is ook niet discreet. Hij kraait zowat de hele dag door, ook omdat bijna al onze buren kippen met een haan hebben zitten, zodat er tegen mekaar opgekraaid wordt dat het een lieve lust is. Maar Silvio klopt overuren...Hij start soms al om 03h00 's morgens met kraaien. Geen van de buren beweert  er last van te hebben, zodat Silvio nog niet onmiddellijk in de pot moet.

Het kan trouwens erger, deze Denizli is een 'langkraaier' uit de Balkan. Volgens mij wordt je daar gewoon stiepelzot van...10 comments:

 1. Het is wel een mooi, pront haantje, die Silvio!
  Het zou burenruzie's geven hier, als je hier zo'n haan had. Ook als hij om drie uur 's nachts al begon.
  Maar jij hebt het geluk "op de ruimte te wonen", hopelijk gaat je geluidsscherm jullie comfort nog groter maken.

  ReplyDelete
 2. Supermasj, ik heb ruzie met die letters, die moeten bewijzen dat ik geen robot ben. Stapelgek word ik ervan. Kan je die robotdetectie er niet afgooien of denk je dat je dan ongewenst reacties krijgt.
  Dat ding denkt nu al twee keer dat ik twee Zems ben...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik wist zelf niet dat die verificatie opstond. Ik vind dat zelf vreselijk storend, als alles goed is zou ze niet langer mogen geactiveerd staan. Laat me iets weten aub

   Delete
  2. Gisteren leek het alsof ik 4 maal had gereageerd, maar dat bleek toch niet het geval. Ik denk dat het nu goed is!

   Delete
 3. Ja hij is eraf, oef ik zit daar ook altijd mee te sukkelen, gegarandeerd dat ik het nog een tweede of derde keer moet intypen. Volgens mij stimuleer je met zo'n kraaipaal het kraaien ;-) Maar 't ziet er wel leuk uit!

  ReplyDelete
  Replies
  1. De hennen zitten daar ook af en toe op hoor, te genieten van het zonnetje. De haan kraait ook op de grond, maar als hij op die paal vliegt is het niet om één keer te kraaien

   Delete
 4. Heerlijk dat die verificatie eraf is...kon hier gewoon niet reageren ;)
  Schoon, maar lawaaierig haantje!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Zeg maar Haan hoor. Weegt ongeveer 2,5 kg, de paal waar hij op staat hierboven is 10 cm dik... Hij is wel niet agressief (anders was hij al lang in de pot gedaan...)

   Delete
 5. Ik vrees dat Silvio in menig buurt niet bepaald op gejuich zou worden onthaald. Tenzij gebraden, vaneigens. Maar dat wens ik deze knapperd allerminst toe.

  ReplyDelete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht