Vijf van de zeven blauwbessenplanten dragen nu vruchten (Brigitta Blue, Darrow, Elizabeth, Blue Jay en N). Meer dan genoeg om iedere dag een flinke portie te eten. Daarom had ik de kinderen gisteren beloofd dat we een blauwbessentaart zouden maken vandaag.
Maar aangezien ik nog nooit blauwbessentaart had gemaakt (of zelfs nooit taart) heb ik maar even het grote receptenboek nagekeken en ben ik op zoek gegaan naar een eenvoudig recept.
Het deeg is dus een kruimeldeeg van de Delhaize (vakkundig blindgebakken met keramische erwten en bakpapier).
Als beslag heb ik 250 gr mascarpone + 70 cl room en 60 gr suiker stijfgeklopt met de keukenrobot. Op het einde voegde ik ook nog een scheutje bosaardbeienlikeur toe met de losse pols.
Bovenop dit beslag volgden dan nog 400 gr blauwbessen, vers geplukt door één van de mini-Masjkes.
Best wel lekker, en nog geen 25 minuten werk.
Dat ziet er zeer aantrekkelijk uit. De mini-Masjkes hebben vast en zeker gesmuld.
ReplyDelete