Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Sunday, 15 July 2012

Aardbeien

Eigenlijk best wel mooi, zo'n aardbei. Zelfs als ze nog groen is...


Aardbei 'Evie2'


Enkele weken geleden toonde ik al eens een foto van de aangekochte aardbeiplanten.

Ondertussen zijn de planten al flink gegroeid, ik hoop ze einde deze maand in speciaal daar voor bestelde bakken aan te planten.Ik ga dit jaar nog heel wat aardbeien kunnen oogsten van deze planten, dat geeft me misschien ook al de kans om een eerste selectie te maken uit de aangekochte rassen.

Enkele maanden geleden schreef ik hier ook iets over mijn wilde bosaardbei, en vooral over de gecultiveerde bosaardbei die geen vruchten gaf. Dat was dus totale onzin, die gecultiveerde variƫteit levert niet alleen meer fruit, maar ook grotere bessen. En qua smaak goede vergelijkbaar.


Deze gecultiveerde planten breiden zich  nu ook gestaag uit via zeer korte uitlopers, en zijn dus ook als bodembedekker bruikbaar. Ik heb gisteren dan ook een vijftigtal uitlopers opgepot, in de hoop nog dit jaar onder alle fruitbomen gecultiveerde bosaardbeien aan te planten.5 comments:

 1. Weet je nog de naam van die gecultiveerde bosaardbei? Ik kon hem niet vinden in je eerdere stukjes. Mooie foto van die onrijpe aardbei; wat is zo'n vrucht toch mooi opgebouwd.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Er was geen naam opgegeven bij de aankoop. Ik stuur met plezier enkele uitlopers per post in de richting van Zem sturen, zodra ze wat beter geworteld zijn

   Delete
 2. Die eerste foto is effectief bijzonder fraai.
  De aardbeien te onzent zijn gestopt met produceren, maar de oogst is zeer rijk geweest.

  ReplyDelete
 3. Mijn Mara des bois aardbeitjes blijven maar uitlopers krijgen. Ik hoop dus voor jou dat je veel plaats hebt of veel vrienden!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mijn 'standaard'wilde bosaardbei maakt uitlopers van 15-20 cm lang. Deze plant breidt uit als een pol en is dus makkelijker te beheersen

   Delete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht