Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Sunday 17 June 2012

Week-end

Een week-end van contrasten. Zaterdag zou ik mijn pas aangekochte aardbeien uitplanten. Maar met dit weer kan je geen (zware) leemgrond bewerken. Daarom heb ik  - de met blote wortel afgeleverde - koelcelplanten tijdelijk opgepot.


Nu staan ze allemaal keurig soort per soort te wachten op wat droger weer. Ik heb mezelf 6 planten van 9 verschillende rassen aangeschaft (aan 0,5 EUR per plant is nu ook geen drama), de bedoeling is enkel de lekkerste vroege, late en doordragende planten over te houden. Verder heb ik ook de Ananas- en Frambozenaardbei (Frau Mieze) aangeschaft. Planten die me niet aanstaan belanden op de composthoop.
In totaal 60 planten oppotten. Samen met meerdere keren schuilen voor een stevige regenbui en verschillende sociale verplichtingen zat zaterdag er alweer op, en dit terwijl het tuin-to-do lijstje nog lang niet helemaal afgewerkt was. Onder meer het gras afrijden viel in het water.

Vandaag was de zon wel van de partij. Na de obligate fietstocht had ik heel de namiddag tijd om in de tuin te werken. Maar na een uurtje wieden en wat planten aanbinden wijselijk besloten om te genieten van het mooie weer en me languit neergevleid in het gazon, dat nog een weekje verder gaat groeien. Na een uurtje nog eens opgestaan om wat besjes te gaan plukken (wit - rood - roze - zwart en framboos) en dan terug gaan liggen. Wat deze week niet gedaan is, kan volgende week ook nog.
En pas na het avondeten nog wat arbeid verzet : het omzetten van de composthoop. Dat was ook al weer enkele weken geleden. Blijkbaar heeft het ecologisch systeem in mijn compostbakken helemaal geen last van het slechte weer, want het composteringsproces loopt als een trein.

Verder heb ik ook een broedse hen. Ook goudbrakels worden dus wel eens broeds. Eens benieuwd of de hen dit gaat volhouden.

Na enkele weken absenteïsme dook vandaag ook Mijnheer Egel nog eens op, die onze bouwwerf grondig aan 't inspecteren was. Dat was niet opgenomen in de functieomschrijving.




6 comments:

  1. Als jouw 'Frau Mieze' dezelfde is als onze 'Frau Mieze Schindler', dan is het een lekker besje!

    ReplyDelete
  2. De ideale filosofie: het gras nog wat laten groeien en er languit in gaan liggen; uitstekend advies! :-)

    ReplyDelete
  3. zoveel aardbeiplanten!! Dat wordt taarten bakken binnen een paar jaar :-)

    ReplyDelete
  4. Mag je zeggen welke soorten je aangekocht hebt want ik heb er hier dit jaar 14 verschillende en ook aan het selecteren op goed en 'vliegt in de vuilbak'.
    Ik ga misschien ook de bosaardbei Alexandria nemen die het minst woekert van alle bosaardbeien en die ook nog lekker is :-)

    'Bij de weg', hopelijk geraken we aan onze bakken...

    ReplyDelete
  5. De variëteiten die ik heb aangekocht: 'Lambada', 'Evie2', 'Polka', 'Florence', 'Malwina', 'Vima Zanta', 'Frau Mieze Schindler', 'Ananas' en 'Elliany'.

    ReplyDelete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht