Verhuis

De Fruitberg is verhuisd naar Fruitberg.wordpress.com

Sunday, 6 May 2012

Winterschade


Gisteren met pijn in het hart vastgesteld dat mijn Hosta 'Lakeside Love Affair' dood is. Ik had de plant in 2006 als geschenk gekregen in een kwekerij, toen nog een zeer klein weefselkweekplantje, twee madeliefblaadjes groot, een echt prematuur niemendalletje dat voorbestemd was als slakkenhapje.
Over vier jaar, met de nodige aandacht en verzorging, groeide dit klein lelijke eendje uit tot een mooie zwaan. Ik was er een beetje fier op. Het was dan ook de enige hosta geplant in volle grond die ik tijdens de winter van 2010 meenam uit de oude tuin. De plant was hier vorig jaar één van de blikvangers op ons geïmproviseerd terras. Maar dat was dus haar zwanenzang.Ik heb dit jaar nog enkele planten gehad die er het loodje bijgelegd hebben. Onder andere een winterharde camelia die dan toch niet zo winterhard was (doodgevroren in koude serre). Maar dat doet me dan toch veel minder dan het verlies van zo'n plantje dat ik zelf heb groot zien worden...

2 comments:

  1. De Hosta 'Lakeside Love Affair' is mooi maar heeft één nadeel: hij loop zeer vroeg uit, zodat hij inderdaad het slachtoffer kan worden van late nachtvorst. Dit jaar was op dat vlak zeer extreem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik was tijdens die koude periode zo bezig met het beschermen van een aantal andere planten in potten dat ik niet naar mijn Hosta heb omgekeken. Ik heb enkele andere hosta die ook te vroeg zijn uitgelopen (ondermeer H. longipes f sparsa die steevast in februari uitloopt, maar die komt nu opnieuw opzetten met twee neuzen...)

      Delete

Fruitblog is verhuisd naar [Url]Frutiberg.wordpress.com[/URL]. Alle berichten zijn ook overgezet naar deze site. Je kan ook daar reageren op dit bericht